Features

Calculated: Kleding management systeem

Calculated is een kleding management systeem (KMS), oftewel een webapplicatie om de distributie van werkkleding te managen. Een kleding management systeem is voornamelijk bedoeld voor de registratie en uitgifte van werkkleding / bedrijfskleding en hulpmiddelen zoals helmen, mondkapjes en andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

Bekijk hier stap-voor-stap hoe Calculated werkt!

Calculated biedt inzicht

Met Calculated kunnen budgetten worden toegekend aan afdelingen of individuele medewerkers. Er kan zelfs precies worden vastgelegd welke aantallen per periode beschikbaar zijn. 2 paar schoenen per jaar? Elk kwartaal een overall? Of je legt een budget vast in euro’s of punten. 500 punten per medewerker per jaar? Of 350 euro per medewerker van afdeling x per jaar? Met het instellen van budgetten wordt inzichtelijk hoeveel werkkleding beschikbaar is en daadwerkelijk verbruikt wordt.

Calculated biedt controle

Een medewerker doet een aanvraag voor werkkleding. De aanvraag komt binnen bij de beheerder die de aanvraag kan goed- of afkeuren. Goedkeuren kan overigens ook automatisch, mits het budget toereikend is. Geen schoen, geen helm, geen overall gaat zo zonder goedkeuring de deur uit met Calculated als kleding management systeem. Tevens is op elk moment na te gaan, wie, wat, wanneer heeft besteld en wat hiervan de status is. Ook voor oude bestellingen.

Calculated biedt overzicht

Van elke medewerker weet Calculated het kledingpakket, de bijbehorende maten en de hoeveelheden die besteld mogen worden.
Maar ook op organisatieniveau biedt Calculated overzicht. Het complete assortiment van de door jouw organisatie geselecteerde werkkledingleverancier(s) wordt toegevoegd. Zo worden alleen die producten besteld, waarover afspraken zijn gemaakt met je leverancier.

Calculated biedt besparing

Omdat Calculated het hele proces van registratie en uitgifte van werkkleding vastlegt, wordt de inkoop van werkkleding efficiënt geregeld. Zo wordt er nooit teveel werkkleding besteld en is het altijd duidelijk of en waarom budgetten per medewerker of afdeling overschreden worden.
Ook kunnen verschillende leveranciers in Calculated worden ondergebracht, zodat verschillende productgroepen bij verschillende leveranciers kunnen worden ingekocht. Middels Calculated kunnen ze echter wel vanuit één systeem door jou medewerkers worden aangevraagd en besteld.

Kortom: Calculated als kleding management systeem kan een flinke besparing opleveren!

En nog veel meer

Met Calculated wordt de uitgifte van werkkleding goed geregeld. De inrichting van de applicatie wordt aangepast aan jouw organisatie zodat het volledig aansluit op de interne bedrijfsprocessen.

Calculated kan behalve voor werkkleding ook ingezet worden voor allerlei andere producten of diensten waarvan de uitgifte geregistreerd dient te worden. Bekijk onze use-cases om te zien hoe Calculated door verschillende organisaties wordt ingezet.

Meer weten?

Wil je meer informatie of een demonstratie van Calculated? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak afspraak of raadpleeg de kennisbank voor meer detailinformatie over de features van Calculated.